internethandel

sikkerhedsløsning på dankort  

Sikkerhedsløsning på Dankort i internethandlen

I marts 2017 lancerer Nets den nye sikkerhedsløsning på Dankort på nettet, nemlig Dankort Secured by Nets, for at dæmme op for det stigende misbrug i e-handlen. Sikkerhedsløsningen er bygget på baggrund af en henstilling fra Finanstilsynet og vil derfor være obligatorisk for dig at implementere i din forretning.

Din PSP er i fuld gang med at udvikle sikkerhedsløsningen og vil tage kontakt til dig, så snart løsningen er klar til at blive implementeret i din webshop.

Sådan fungerer Dankort secured by Nets.

1 - Ved beløb over 450 kr. får kunden tilsendt en SMS-kode, som skal indtastes ved køb, med mindre du har gem-kort i din webshop eller abonnementsbetalinger – i disse tilfælde vil transaktionen foregå uden SMS-kode.

2 - Ved ny indrullering af et Dankort i gem-kort eller abonnementsløsninger vil kunden få tilsendt en SMS-kode, når kunden bekræfter, at kortet kan anvendes til køb. Alle efterfølgende transaktioner med kortet i gem-kort-løsningen bliver uden SMS-kode.

3 - Nets forventer, at kun knap 20 % af transaktionerne kommer til at foregå med SMS-kode.

Alm. transaktion​​Eksisterende Card-on-FileOpret eller ændre Card-on-File​​Efterfølgende transaktion med Card-on-File
​< 450 kr.​Ingen SMS​Ingen SMS​SMS​Ingen SMS
​> 450 kr.​SMS​Ingen SMS​SMS​Ingen SMS

 

Sådan gør du
Som forretning skal du kontakte din betalingsmodulleverandør (PSP) for at høre mere om opsætningen af din internetbutik, så I er klar til den nye sikkerhedsløsning.

Tilmeldingen til løsningen er allerede sket for de kortholdere hvor Nets og bankerne kender kortholders mobilnummer. Hvis kortholder ikke er tilmeldt løsningen, så vil kortholder skulle tilmelde sig første gang hvor købet på en webshop er over 450 kr.


Her på siden finder du en instruktionsvideo, der viser kortholder, hvordan kortet tilmeldes løsningen. Tryk her for at se den. 

 

Find svar på de oftest stillede spørgsmål om sikkerhedsløsningen for internethandlen:

 ​