Fakta om Dankort 

Dankort er danskernes foretrukne betalingsmiddel og det kort der står for det største antal af transaktioner i Danmark.  

Kontaktløs betaling med Dankort

Historien om Dankort 

Dankort blev lanceret i 1983 og med lanceringen fik danskerne et alternativ til kontanter, check og udenlandske kort. I 2015 blev det muligt at betale kontaktløst med Dankort, hvilket har gjort betalinger både hurtigere og mere sikre. De kontaktløse betalinger blev taget hurtigere imod i Danmark end noget andet sted i verden og nu er mere end 3/4 af alle transaktioner med Dankort kontaktløse. 

I 2017 blev det muligt at betale med din mobil, da Dankort app så dagens lys. Med Dankort app behøver du derfor ikke have andet på dig end din mobil, når du skal handle. 

Et sikkert betalingsmiddel 

De senere års tiltag har øget sikkerheden ved betaling med Dankort. Efter tilføjelsen af chip er der ikke blevet registreret én eneste sag med forfalsket Dankort chip. Indførslen af det kontaktløse Dankort gjorde det desuden sværere for svindlerne at aflure PIN-koden i betalingssituationen, da der ikke bruges PIN-kode ved kontaktløse betalinger. Også ved handel på nettet er Dankort et sikkert betalingsmiddel, der kun er blevet mere sikkert efter indførslen af den online sikkerhedsløsning Dankort Secured by Nets, der kræver godkendelse via sms ved betaling. 

Lad os tage en snak

Udfyld venligst formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt – typisk inden for én time. Sammen finder vi den rette løsning til dig.