Skip to main content

Hvordan beregnes abonnementsprisen til fysisk handel?

Abonnementsprisen for det kommende år er fastsat ved lov og beregnes af Konkurrencestyrelsen og offentligøres her på websitet. Prisen justeres efter flere kriterier som eksempelvis, at:

  • Der i det forrige år er opkrævet for meget eller lidt

  • Antallet af forretninger med en Dankort aftale ændres

  • Omkostningsniveauet for drift ændres

Læs bekendtgørelsen om beregning her

Hvilke aftaletyper findes der?

Fysisk handel: Fysisk handel bruges om handel, hvor der er en ekspedient til stede som eksempelvis ved betaling ved kassen i et supermarked, i receptionen på et hotel eller til tjeneren på en restaurant.

Online handel: Online handel dækker betalinger i en webshop og sker ved opgivelse af kortoplysninger i et krypteret SSL-baseret betalingsmodul eller via netbank.

Selvbetjente automater: En selvbetjent automat er en betalingsterminal, som betjenes af kortholder uden hjælp fra personale - uanset om der bliver benyttet pinkode eller ej. Selvbetjente automater bruges eksempelvis ved betaling for parkering og broafgift.

Post- og telefonordre: Post- og telefonordre dækker handel, hvor man betaler via en bestillingskupon sendt med posten eller ved at afgive en række informationer over telefonen. Vær opmærksom på, at der er forskellige krav og regler til de enkelte aftaletyper.

Hvordan skifter jeg min nuværende prismodel?

Tak. Vi har modtaget din besked og kontakter dig hurtigst muligt.