Dankort Secured by Nets

Nets' sikkerhedsløsning for Dankort på nettet hedder Dankort Secured by Nets. Formålet med den er at dæmme op for misbrug i e-handlen.

Sikkerhedsløsningen er bygget på baggrund af krav fra EU og Finanstilsynet om stærk kundeautentifikation (SCA), og er derfor obligatorisk for dig at implementere i din forretning.

Du kan læse mere om EU-kravene til stærk kundeautentifikation.


Nærbillede af en kop kaffe og hænder på pc tastatur

Sådan virker Dankort Secured by Nets

Efter din kunde har indtastet sine kortoplysninger, eller valgt et tidligere gemt kort, skal vedkommende godkende med NemID app. Din kunde kan alternativt vælge at godkende med sms-kode og et kodeord, som vedkommende selv kan vælge. Betalinger, hvor beløbet er lavt, kræver i de fleste tilfælde ikke nogen godkendelse.


Sådan kommer du i gang

Som forretning skal du kontakte din betalingsmodulleverandør (PSP) for at høre mere om opsætningen for din webshop, så I er klar til Dankort Secured by Nets. Tilmeldingen til løsningen er allerede sket for de kortholdere, hvor Nets og bankerne kender kortholders mobilnummer. Hvis mobilnummeret ikke er tilmeldt løsningen, så vil kortholder i stedet skulle anvende NemID.

Hvis du som kortholder brug for hjælp for at tilmelde dit mobilnummer til Dankort Secured by Nets, klik her og se hvordan du gør. Modtager din kunde ikke sms-koden, er det i stedet muligt at godkende med NemID app.


Certificerede PSP´ere

Find oversigten over de PSP'ere, der er godkendt til Dankort Secured by Nets her.

Find svar på de oftest stillede spørgsmål om Dankort Secured by Nets

Hvorfor har Nets indført sikkerhedsløsningen på Dankort i internethandlen?

Vi ønsker at mindske misbruget samtidig med, at vi sikrer at det stadig er nemt og bekvemt for forbrugeren at handle på nettet. Derudover har EU besluttet, at sikkerheden omkring betalinger på nettet skal hæves på europæisk plan.

Gælder løsningen på alle beløb?

Udgangspunktet er at små beløb kan friholdes fra sikkerhedskontrollen, så det kun er beløb over 225 kr., der underlægges kontrol. Ønsker du at have kontrol på alle køb på din webshop, også dem under 225 kr., kan din PSP sætte det op. Vi vil lave en risikovurdering baseret på mønster og transaktioner, så forbrugeren vil derfor lejlighedsvis blive mødt af sikkerhedsløsningen, når de handler på nettet.

Hvad gør jeg, hvis jeg har flere spørgsmål til sikkerhedsløsningen?

Med flere spørgsmål til sikkerhedsløsningen bedes du kontakte din PSP.

Mand med laptop, der sidder ved et vindue og drikker kaffe

Lad os tage en snak

Udfyld venligst formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt – typisk inden for én time. Sammen finder vi den rette løsning til dig.